pátek 30. srpna 2013

Ohlédnutí za dovolenou

Poslední článek o naší letošní dovolené jsem si záměrně nechávala na konec prázdnin, jako malé ohlédnutí za nimi. Pro nás už sice prázdniny ztratily ten pravý význam, holky vyrostly, dospěly odešly na studia a prázdniny na vysoké škole posledního srpna nekončí, ale i když podle kalendáře bude léto ještě tři týdny, už to není ono. Ráno zima, večer taky, počasí kromě dneška opravdu podzimní a tak pojďme ještě naposled na slunnou Istrii a tentokrát už ne k moři, ale za poznáním.
Poslední den se na dovolené většinou už nekoupeme, ale najdeme si na cestě domů nějaké zajímavé místo kam se vypravíme. Loni to byly vodopády na řece Krka a letos historická městečka Labin a Plomin.
Do Labinu jsme vyrazili dopoledne a byl opravdu velice horký den, jeden z těch na které budeme už brzo zachumláni v dece vzpomínat!
O Labinu se nebudu rozepisovat, je to krásné klidné historické městečko se svými typickými úzkými uličkami a ospalým životem, pokud máte zájem více informací najdete tady.









No a z Labinu jsme pokračovali po jadranské magistrále na sever pěkně po pobřeží s krásnými výhledy až jsme dojeli k dalšímu krásnému místu - Plominu
Zastavili jsme na vyhlídce na plominský záliv a pak jsme rychle proběhli vesničkou, bylo opravdu vedro a to mi to trošku kazilo a neužila jsem si tu krásu tak jak bych si představovala.
Tak nejdřív pohled na plominský záliv.



A jdeme do vesničky. Byli jsme tu v brzkém odpoledni a kromě dvou holčiček sedících na lavičce ve stínu stromu jsme tu neviděli ani človíčka!









A vyrážíme k domovu. Směrem na kouzelnou Opatii, kde jsem plánovala poslední zastávku, ale nepodařilo se nám najít místo na zaparkování a tak poslední letošní ohlédnutí za mořem a hurá do reality.



Tak a to je z našeho letošního prázdninového putování všechno, mějte báječný poslední srpnový víkend a užívejte si dny babího léta Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky