Asi se ptáte co to vypuklo? No přece zavařování!
Tropické počasí a občasný deštík svědčí zahrádce a úroda dozrává jako o život. Poslední dva týdny mám akci třešně. Prvně pěkně tvrdé, nepřezrálé na kompot a teď už úplně černé, plné cukru a šťávy na čatní a džem.
Recept na džem je úplně jednoduchý a najdete ho tady já jsem dala na půl kila želírovacího cukru 1,5 vypeckovaných třešní a alkohol Metaxu, džem je sladký ažaž a krásně ztuhnul.
A jedeme dál na třešňové vlně. Čatní z třešní jsem dělala letos poprvé a mile mě překvapilo. Rodina ještě neochutnala, ale myslím, že bude mít úspěch. Recept najdete na mém druhém blogu.
No a o víkendu okurky, kozí rohy a z první várky rajčat a paprik palivec a nakonec dneska pečený čaj. Na pečený čaj jsem dala co bylo na zahradě. Na kilo červeného rybízu kilo směsi jahod, malin, třešní, hroznového vína a jeden na kostičky nakrájený vypůjčený citrón, protože doma zrovna došly a na zahrádce mi prostě nerostou
k tomu půl kila třtinového cukru, nějakou tu skořici, hřebíček a badyán a šup s tím na půl hodiny na 200 stupňů do trouby nakonec deci rumu a doma to hnedka voní jako na vánoce!
Uf, pro dnešek hotovo, tedy hotovo... mám ortrhanou další ošatku rajčat, ale to počká.
Přeji vám krásný, od zítřka prý už zase tropický týden!
Žádné komentáře:
Okomentovat