Tak nám asi začala ta pravá zima. V noci nachumelilo, přes den to vypadalo na oblevu, ale teď začalo pěkně přimrzat. No a já jsem se dneska odpoledne pustila do škvaření sádla. Tu a tam mě to popadne a tak pošlu manžela k řezníkovi pro tři kila sádla a škvařím. Sádlo nakrájím na kostky, celé množství dám do velkého kastrolu, podleju vodou a hodinu a půl peču v troubě na 180 stupňů, pak přendám na sporák a ještě asi 15 minut doškvařím. Z cca 3 kil syrového sádla mám asi 3,5 litru sádla a misku úžasných škvarků. No není to žádná dietní záležitost, ale občas chleba se sádlem snad neuškodí 
Minulý týden mi přišel balíček od Lenky a v něm pár nových kousků do kuchyně a tak jsem je hned musela naplnit. Recept na preclíky i na koka sušenky najdete na mém druhém blogu.
A pěkně mi povyrostl hyacint. Mám ho na studené verandě a do tepla si ho beru pro radost až když přijdu z práce, tak mi snad dlouho vydrží.
Přeji vám krásné zimní dny!
Žádné komentáře:
Okomentovat