Máme za sebou nádherný letní víkend. Včera jsme trochu výletovali, ale o tom jindy. Dneska jsem byla na houbách. Na to abych nasbírala houby k večeři, jsem skoro ani nemusela sejít z terasy no a jak to všechno začalo? Loni jsme koupili žok mulčovací kůry. Už při rozvážení byla kůra prorostlá nějakou bílou plísní. Na zimu jsem vysázené keříky zakryla chvojím a když jsem ho na jaře sundavala, byla ta divná plíseň úplně všude. No a ona to nebyla plíseň, ale podhoubí smržů. Minulý týden se začaly objevovat první plodnice a dneska už jich bylo na slušnou večeři pro dva a další malé houbičky jsou úplně všude.
A recept? Srmrže jsem vyprala, nakrájela na čtvrtky, hodila na kousek másla, podlila vodou a 15 minut dusila, potom jenom sůl a pepř ještě trochu opéct a nakonec přidat čerstvou petrželku. Hotovo, s chlebem naprostá delikatesa!
Žádné komentáře:
Okomentovat