středa 16. září 2009

Švestková nutela

Je čas švestek, a že se jich letos urodilo! Povidla dělá každý, tak co letos vyzkoušet švestkovou nutelu? Příprava je jednoduchá a k čersvému pečivu, nebo do buchet je to fakt ňamka
Budeme potřebovat:

2 kg vypeckovaných švestek
1 kg cukru(pokud jsou švestky hodně zralé a sladké stačí míň)
2 vanilkové cukry
20 dkg kakaa
trochu rumu

Švestky rozvaříme, rozmixujeme přidáme cukr vanilkový cukr kakao a rum promícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Plníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 stupních.


Dneska jsem nutelu vařila ze dvou dávek, a zítra ji budu zavařovat, tak jen pro představu jak to celé vypadá, a voní naprosto úžasně

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky