úterý 27. dubna 2010

Tibetská houba

Asi před měsícem jsem dostala od kamarádky Tibetskou, nebo jak někdo taky říká kefírovou houbu. Podle různých zdrojů je to naprostý elixír života, pokud tak blahodárně působí a všechno co jsem o ní na internetu našla, budu tu strašit nejmíň do sta let. No posuďte sami.

- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
- uzdravuje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- reguluje obranné látky organismu
- reguluje tlak krve
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem

tibetská houba

Mám ráda kefír i podmáslí a to co tato houba udělá s polotučným mlékem je něco mezi. Trochu mi akorát vadily kousky, které se sražením mléka udělaly, ale to jsem vyřešila krátkým pomixováním. Dvoudenní kefír pěkně vychlazený v ledničce mi chutná nejvíc.
Za několik týdnů už mi houba několikrát znásobila objem, mám ji v mléce i vodě a piju a piju
Nebudu se tady rozepisovat o přípravě a užití kefíru, protože internet je toho opravdu plný, zcela vyčerpávající stránky jsou například tyto, ale jenom chci všem nevěřícím Tomášům, ke kterým jsem do nedávna patřila i já říct, že je to opravdu velice osvěžující dobrota. Netrpím žádnými závažnými zdravotními problémy, tak nemohu říct, jestli houba za ten měsíc na mě nějak zapůsobila, ale cítím se pořád dobře, tak určitě neublížila.

tibetská houba

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky