čtvrtek 18. srpna 2011

Rajčatová marmeláda

Teď si asi říkáte, že už jsem se z těch rajčat úplně zbláznila, ale nééé Smějící se
Na tenhle nápad mě přivedl komentář u jednoho z minulých článků, tak jsem trochu zapátrala na netu a překvapivě jsem objevila docela velké množství receptů na rajčatovou marmeládu, které se v maličkostech lišily. Já jsem zvolila recept bez koření a byla jsem velice mile překvapena. Jestli znáte chorvatskou šípkovou marmeládu tak tahle je jí hodně podobná, trochu jako když smícháte právě tuhle šípkovou a meruňkovou.
A ta krásná barva Usmívající se




A tady přináším recept, jestli máte odvahu určitě vyzkoušejte

3 kg rajčat
1,1 kg cukru
2 lžičky kyseliny citrónové
3 pektogely
200 ml rumu

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozvaříme, rozvařená rajčata propasírujeme přes síto a dál vaříme asi hodinu až šťáva trochu zhoustne. Potom přidáme kilo cukru a přivedeme k varu ve zbytku cukru rozmícháme pektogel a kyselinu citrónovou přidáme a ještě chvíli vaříme, nakonec přidáme rum. Já jsem v rumu rozmíchala trochu konzervačního prostředku,ještě chvíli povaříme a plníme do skleniček.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky