neděle 16. ledna 2011

Čokoládová třešňová bábovka

bábovka


suroviny:
1 velká sklenice kompotovaných třešní
200g polohrubé mouky
1 čokoládový puding
1 prášek do pečiva
125g cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 ml oleje
125 ml podmáslí
100 g nasekané čokolády

postup:
žloutky ušleháme s cukrem do pěny, zašleháme olej, smícháme mouku, pudink a prášek do pečiva na štřídačku s podmáslím zamícháme do žloutkové pěny. Potom vmícháme nasekanou čokoládu, okapané třešně a nakonec sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut.

bábovka

Recept jsem našla v kuchařce Dr. Oetkera a bábovka je opravdu výborná, určitě stojí za vyzkoušení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky