pondělí 6. srpna 2012

Sláva nazdar výletu :))

Včera nad ránem jsme se vrátili z naší chorvatské dovolené. Počasí vyšlo na jedničku a všechno předem naplánované se vydařilo. Nikomu se nám domů nechtělo, týden je opravdu krátká doba když už člověk vyrazí na delší cestu.
Cíl našeho letošního putování byl už podruhé v malé rybářské vesničce Ražanj, která leží ve střední Dalmácii mezi městy Primošten a Trogir.
První letošní setkání s mořem bylo právě v Primoštenu, kde jsme se ráno zastavili na snídani a kratší odpočinek po noční cestě.


Opět jsme si vyšlápli do starého města ke kostelíku odkud jsou krásné výhledy na moře.





Po krátkém odpočinku jsme vyrazili do naší staré známé Ražanje, letošní volba padla na klidnou a téměř liduprázdnou zátoku Varoš



Takovýhle pohled se nám naskytnul pokaždé když jsme se podívali z terasy apartmánu.



Pobřeží je zde skalnaté, před každým domem je vybudováno betonové plato na slunění a vstup do moře. Někde jsou to kovové schůdky, jinde upravené kameny s místy vysypanými drobnými kamínky. ten kdo nemá rád takováhle místa, může popojít o sto metrů dále na oblázkovou pěkně upravenou místní pláž.



Díky skalám a velice malé koncentraci turistů je zde neuvěřitelně čisté moře se spoustou ryb, mořských hvězdic, krabů a jiných mořských potvůrek. Nebojte, včechno co jsem vylovila putovalo po vycení zpátky do moře :))




V části zátoky otevřené na širé moře bylo pořád co pozorovat. Plachetnice a jachty nepřetržitě plující do rogoznické maríny Frapa, nebo více či méně šikovné surfaře.


A to je pro dnešek všechno, příště se podíváme kam jsme vyráželi na výlety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky