neděle 26. července 2020

Červená Lhota...

...tentokrát bez vody.
Čas od času si rádi zajedeme na kole na Červenou Lhotu.
Máme to 15 km přes kopec, takže takový prima výletík na víkendové odpoledne.
Loni jsme to nějak nestihli a jaké bylo včera naše překvapení, když jsme vodní zámek viděli v trávou zarostlém zeleném dnu rybníka.
Večer na stránkách zámku jsem se dočetla, že rybník musel být vypuštěn letos v květnu kvůli havarijnímu stavu hráze. No vypadá to divně, ale zase mám trochu jiné fotky než jindy :)






Přeji vám krásné letní dny a pohodové prázdninové výletování :)

5 komentářů:

  1. Krásný zámek! Nikdy jsem tam nebyla, ale znám ho z fotek s rybníkem kolem. Máš unikátní fotky, jednou Tě za ně budou platit zlatem! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Byly jsme tam,když lidičky jezdili na lodičkách po rybníku,no to už bude asi 4 roky,když jsme hlídali ty naše vnoučátka u mladých na chalupě. Měli chalupu v Hájku u Vodice,tak vidíš byla jsem někde poblíž tebe. Bylo tam krásně,zámek krásný,akorát na natáčení pohádek....

    OdpovědětVymazat
  3. Před dvěma lety jsme se na zámek také jeli podívat. Bez vody je to opravdu úplně jiné, prostě něco tam chybí, a to hodně, zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  4. Nikdy jsem tam nebyla, znám ho jen z fotek a z filmu .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, on to taky není žádný zázrak, taková velká chalupa a dovnitř už ani nechodíme. Nejhezčí je tam jaro když kvetou azalky a rododendrony, ale těch v minulých suchých létech hodně zahynulo.

      Vymazat

Oblíbené příspěvky