neděle 17. července 2011

Bílý chléb a marináda na maso

Doufám, že jste prožili krásný a slunečný víkend se vším co k němu patří. Sice se na nás už zase žene bouřka a počasí se má pokazit, ale trocha ochlazení nevadí
Dneska tedy přináším dva recepty, první je na bílý mléčný chléb, je trochu podobný tomu co máme rádi v Chorvatsku a ke grilovanému masu se výborně hodí.



1 vejce
200 ml mléka
100 ml vody
25 g másla
2 lžičky soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
Suroviny dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program kynuté těsto. Po vykynutí vytvoříme šišku a necháme ji ještě chvíli kynout, potom potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Druhý recept je na marinádu na jakékoli maso a určitě stojí za vyzkoušení, maso je šťavnaté a ta chuť!
1 cibule nakrájená na plátky
2 bobkové listy
kousek celé skořice
10 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
3 hřebíčky
2 rovné lžíce hnědého cukru
2 rovné lžíce hrubé soli
1 hrnek horké vody
2 hrnky studené vody
3 lžíce bourbonu
4 lžíce oleje
Maso proložit cibulí a směsí zalít.
A jak se dělá lák? Ve velké míse rozmíchat sůl a cukr, zalít horkou vodou a míchat do rozpuštění, přidat koření, studenou vodu bourbon - opravdu musí být a kvalitní, jinak bude veškerá vaše snaha o pochoutku marná! Nakonec vmícháme olej nalejeme na maso a necháme do druhého dne v ledničce odležet a pak grilueme a jíme až se nemůžeme ani pohnout

A nakonec něco ze zahrádky.
O víkendu mi nádherně vykvetl clematis a doufám, že ho dnešní bouřka moc nepoškodí.



KRÁSNÝ NOVÝ TÝDEN VŠEM!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky