pátek 30. prosince 2011

Silvestrovské preclíky

Tak se nám to rychle přiblížilo, zítra oslavíme konec starého a příchod nového roku a pro tu příležitost vám dneska přináším poslední recept tohoto roku a tím jsou výborné silvestrovské preclíky. Já jsem je pekla dneska, ale stihnete je klidně i zítra, protože nejlepší jsou úplně čerstvé.




Budeme potřebovat:

45 dkg hladké mouky
18 dkg Hery, nebo másla
1 1/2 dkg droždí
15 lžic mléka
2 vejce
1 lžička soli
1 lžička cukru

Těsto jsem zadělávala v pekárně, ale jde to dobře i na vále. Těsto nenecháváme kynout, vyválíme váleček který nakrájíme na malé kousky ze kterých motáme preclíky nebo kolečka.
Potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme tím co máme rádi, solí, mákem, nebo kořením. Ihned pečeme uchováváme v uzavřené dóze aby preclíky nezvlhly a zůstaly křupavé.




A S TÍMTO POSLEDNÍM LETOŠNÍM PŘÍSPĚVKEM, VÁM CHCI MÍ DRAZÍ NÁVŠTĚVNÍCI POPŘÁT VESELÉHO SILVESTRA A V NOVÉM ROCE HLAVNĚ HODNĚ ŠTĚSTÍ, ZDRAVÍ LÁSKY A POHODY


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky