...tak občas sáhnu po hotové směsi na pečení chleba. Oblíbila jsem si směs z Lidlu na slunečnicový, selský a celozrnný chléb. Chléb pečený jenom ze směsi se mi ale zdál příliš slaný a drobivý tak jsem si ho tak trochu upravila podle svého.
Do pekárny vložím suroviny v tomto pořadí:
- 320 ml vody
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 300 g směsi na pečení chleba
- 300 g polosvětlé hladké mouky T650
- 1 zarovnanou lžičku sušeného droždí
Když na chléb nechvátám, zapnu pekárnu na program celozrnný chléb a mám 3,5 hodiny čas. Když ale na chléb chvátám, zapnu pekárnu na program kynuté těsto, 20 minut před ukončením programu pekárnu vypnu, z těsta vytvaruju bochníček a nechám 20 minut pod utěrkou kynout. Potom cblebík normálně upeču v troubě, před pečením potřu vaječným bílkem.
Peču asi třičtvrtě hodiny. Oproti celému procesu v pekárně ušetřím asi hodinu času a tohle je výsledek.
Chlebík s křupavou kůrčičkou a hrnkem kefíru z tibetské houby nemá chybu
Žádné komentáře:
Okomentovat