pondělí 11. června 2012

Když peču chleba a chvátám...

...tak občas sáhnu po hotové směsi na pečení chleba. Oblíbila jsem si směs z Lidlu na slunečnicový, selský a celozrnný chléb. Chléb pečený jenom ze směsi se mi ale zdál příliš slaný a drobivý tak jsem si ho tak trochu upravila podle svého.


Do pekárny vložím suroviny v tomto pořadí:

  • 320 ml vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 300 g směsi na pečení chleba
  • 300 g polosvětlé hladké mouky T650
  • 1 zarovnanou lžičku sušeného droždí

Když na chléb nechvátám, zapnu pekárnu na program celozrnný chléb a mám 3,5 hodiny čas. Když ale na chléb chvátám, zapnu pekárnu na program kynuté těsto, 20 minut před ukončením programu pekárnu vypnu, z těsta vytvaruju bochníček a nechám 20 minut pod utěrkou kynout. Potom cblebík normálně upeču v troubě, před pečením potřu vaječným bílkem.
Peču asi třičtvrtě hodiny. Oproti celému procesu v pekárně ušetřím asi hodinu času a tohle je výsledek.


Chlebík s křupavou kůrčičkou a hrnkem kefíru z tibetské houby nemá chybu Mrkající

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky